Je kent nooit de waarde van een moment totdat het een herinnering wordt."


Fijn dat je geïnteresseerd bent in een honden fotoshoot!


Een fotoshoot van je hond is meer dan alleen maar een paar leuke foto's laten maken.

Het is een kostbare herinnering aan de speciale band die je deelt met je harige vriend.

Van speelse momenten tot serene blikken vol liefde.

Jouw hond is niet zomaar een huisdier, maar een geliefd lid van je gezin, vol persoonlijkheid en unieke charme.

Een fotoshoot biedt de perfecte gelegenheid om die unieke eigenschappen vast te leggen, zodat je deze voor altijd kunt koesteren, zelfs als ze niet meer bij je zijn.

Het is niet alleen een investering in prachtige beelden, maar ook in tijdloze herinneringen.

Ik ben er voor u om deze mooie herinneringen vast te leggen.

Met mijn diploma kynologisch instructeur van MartinGaus academie en DOG PHOTOGRAPHY MASTERS in de hand, beschik ik over kennis van lichaamstaal en hondenfotografie om een fotoshoot goed te kunnen begeleiden en zo tot een mooi eind resultaat te komen.

Hoe verloopt de fotoshoot?

Afspraak maken


U kan online of via mail een pre-shoot consult boeken. Tijdens dit telefonisch contact beantwoord ik al uw vragen en ontwerpen we samen de shoot op basis van al uw wensen en de behoeften van uw hond.

We kiezen samen een locatie en een datum.

Met deze zorgvuldige planning wil ik ervoor zorgen dat uw fotoshoot niet alleen een mooie ervaring wordt, maar ook blijvende herinneringen creëert.

Uw persoonlijke galerij


Uiterlijk 7 dagen na onze fotoshoot krijgt u toegang tot uw persoonlijke galerij.

In deze galerij vind u minstens 40 foto's die minimaal zijn bewerkt. Hierbij zijn alleen basisaanpassingen uitgevoerd. Het uitlijnen van de foto, het verwijderen van storende elementen, etc. worden pas uitgevoerd wanneer de foto definitief wordt bewerkt. Dit gebeurt pas nadat u uw gekozen foto's heeft geselecteerd in de galerij. U bepaalt welke foto's u het leukste vindt en welke de finishing touch krijgen. Ik bied u de mogelijkheid aan om de foto's met mij te overlopen. Zo hebt u een beter zicht op wat de mogelijkheden zijn in de nabewerking.

Uw gekozen foto's


Van zodra u uw keuze heeft gemaakt, begin ik meteen met het bewerken van de foto's. Afhankelijk van het aantal geselecteerde foto's kan het bewerkingsproces tot vier weken duren. Nadat de bewerking is voltooid, ontvangt u een speciale link om de digitale foto's te downloaden. Houd er rekening mee dat u geen onbewerkte foto's ontvangt. Fotobewerking is een essentieel onderdeel van mijn passie om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk foto's krijgt die niet alleen herinneringen zijn, maar ook kleine kunstwerken.

certificaat van dogphotography masters
diploma kynologisch instructeur bij martingaus academie

Veel gestelde vragen

Hoe boek ik een fotoshoot?
U kan online, via mail (info@la-finesse.com) of telefonisch een pre-consult boeken. Tijdens dit contact bespreken we al uw wensen en de behoeften van uw hond. We kiezen de perfecte locatie een spreken aansluitend een datum af.
Hoe lang duurt een shoot?
Er is geen tijdslimiet! Sommige honden hebben wat meer tijd nodig en dat is prima. Ik kijk naar de hond, niet naar de klok. Het gaat mij erom dat de hond zich op zijn gemak voelt en dat er prachtige foto's kunnen gemaakt worden waar de hond ontspannen opstaat. Meestal zijn we wel minstens een uur op pad.
Moet mijn hond kunnen zitten en blijven?
Nee! Basiscommando's zijn handig maar het is zeker geen must. Ik heb een fotografie-lijn voor als uw hond niet los kan/mag, deze werk ik in de nabewerking weg. Ik zal een hond nooit in een positie dwingen, dat zou trouwens ook geen mooie beelden opleveren. Ik laat ze kennis maken met mij en mijn camera en ik zorg voor voldoende spelmomenten tussendoor, dit geeft het fotograferen een positieve invloed.
Wat neem ik mee?
Kleine beloning snacks, een speeltje, water, in de zomer muggenspray (voor jezelf). Bij het boeken van fotoshoot "Golden friendship" geef ik u advies voor uw kledij keuze rekening houdend met de kleur van vacht van uw hond.
Hoe lang duurt het voor ik de foto's krijg?
Na afloop van de fotoshoot krijgt u na uiterlijk 7 dagen uw persoonlijke galerij met daarin minstens 40 minimaal bewerkte foto's. Zodra u uw keuze heeft gemaakt, begin ik meteen met het bewerken van de foto's. Afhankelijk van het aantal gekozen foto's kan het bewerkingsproces tot 4 weken duren.
Gaat de shoot door als het regent?
Bij een beetje motregen kan een fotoshoot door gaan indien gewenst. Bij heel warm weer (boven de 25 graden), heel koud- of regen weer gaat de shoot niet door en verzetten we het naar een andere dag. Het exacte uur bespreek ik graag pas de dag voor de geplande shoot af zodat ik rekening kan houden met het weer, zeker in de wintermaanden is het lastig om ver op voorhand een tijdstip af te spreken. In de zomer maanden plan ik een fotoshoot 1u30 na zonsopgang of 1u30 voor zonsondergang.
Is er een limiet aan honden per sessie?
Ik beperk het aantal meestal tot twee honden per sessie om ervoor te zorgen dat ik de beste beelden voor elke hond kan maken terwijl de belichting optimaal is. Bij een sessie van 2 honden vraag om minstens met 2 begeleiders te komen, om de foto sessie zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.